Citromfű termékek rendeléseCitromfű tea

Ajakherpesz kezelése

(0/0)

Az ajakherpeszt a Herpes simplex I. (HSV-1) nevű vírus okozza. Igen könnyen fertőz, bőrkontaktussal vagy testnedvekkel való érintkezés útján terjed. Gyakran előfordul, hogy közösen használt törölköző, borotva vagy evőeszköz viszi át egyik emberről a másikra a fertőzés. A herpeszes betegek leginkább a tünetek megjelenésekor fertőznek, a tünetmentes időszakokban nem vagy kis eséllyel fertőznek.

citromfu-tea

Tünetek

Az ajak kezdetben feszül és viszket, később fájdalmas hólyagok jelennek meg az ajak szélén, a szájzugban vagy az ajkon. A hólyagok tartalma kezdetben víztiszta, pár nap után azonban gyennyessé válik és a hólyag kifakad. Helyükön apró, fekélyszerű sebek jelennek meg, melyek kiszáradnak, pörk képződik rajtuk. A bőrtüneteket időnként kísérheti alacsony láz vagy hőemelkedés, a nyaki nyirokcsomók megnagyobbodhatnak. Az ajakherpesz spontán gyógyul, 7-10 nap alatt nyom nélkül begyógyul.

Az ajakherpesz kezelése

A tüneteket enyhíthetjük, illetve rásegíthetünk a gyógyulásra különböző természetes módszerekkel, lássuk, melyek ezek!

  • Teafaolajos kezelés

  • 5ml szezámolaj

  • 5 csepp teafa olaj

A hozzávalókat keverjük össze egy cseppentővel ellátott üvegben, alaposan rázzuk össze. A keveréket már az első tünetek (bizsergés, viszketés az ajkak területén) megjelenésekor alkalmazzuk! Egy csepp olajat oszlassunk el az ajkakon és az ajkak körüli területen naponta ötször! Egészen a tünetek megszűnéséig használjuk a keveréket!

  • Készítsünk egy erős teát az alábbi gyógynövények valamelyikéből: citromfű, kamilla, körömvirág, zsálya. Egy csapott evőkanálnyi teafüvet öntsünk le forró vízzel, 15-20 percig hagyjuk állni lefedve, szűrjük le. Egy vattapamaccsal vigyük fel ajkunkra a főzetet naponta ötször!

  • Adjunk 3-4 csepp propoliszt egy kiskanálnyi sheavajhoz vagy aloe vera gélhez, és naponta ötször kenjük be vele az érintett területet.

  • Egy fél mokkáskanálnyi cink-oxidot keverjünk egy egy mokkáskanálnyi sheavajjal és a keveréket alkalmazzunk naponta egyszer, miután a hólyagok kifakadtak. A sheavaj gyulladáscsökkentő hatóanyagai és a cink-oxid hámosító hatása miatt a sebek könnyebben begyógyulnak.

  • Rendszeresen használjunk citromfű-tartalmú ajakápolókat a kiújulás esélyeinek csökkentése érdekében!

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).